Eten in Tuvalu

Tuvalu is een eilanden natie en dus speelt vis een cruciale rol in de voeding van de Tuvaluaanse bevolking. Er is vrijwel geen landmassa en dus is het lastig voor de locals om vee te houden en gewassen te verbouwen. Kokosnoot is er in overvloed en dus wordt het veel gebruikt in verschillende gerechten. Taro is een wortelgewas en dat wordt vaak als basisvoedsel gegeten. Ook worden er groenten en fruit, zoals breadfruit, bananen en papaja’s verbouwd en gegeten.

 

‘Langs de weg wordt er verse vis verkocht, dat net door de vissers is gevangen.’ 

 

Populaire gerechten

 

 

Ika Mata

Een gerecht van rauwe vis dat wordt gemarineerd in kokosmelk en limoensap. Vaak eten ze dit samen met bijgerechten als Pulaka.

 

Pulaka

Dit is een traditioneel gerecht gemaakt van taro, wat vaak als bijgerecht wordt gegeten.

 

Tuna Tataki

Gegrilde of gebakken tonijn, vaak geserveerd met sojasaus en wasabi.

 

Palusami

Tarobladeren worden gevuld met geraspte kokosnoot en vlees, meestal vis of kip, en vervolgens gestoomd tot het gaar is.

 

Kakamora

Een dessert gemaakt van kokosnoot, suiker en taro, dat wordt gekookt tot het een dikke consistentie heeft.

 

Chinese gerechten

Doordat er veel Chinese restauranten zijn, is het Chinese eten ook populair in Tuvalu. Je hebt dus ook veel gerechten gemaakt met rijst en mie in Tuvalu.

 

"Je hebt enkele restaurants die gerund worden door Chinezen en logischerwijze ook Chinees serveren."

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *