Costa Ricaanse Keuken

Het eten in Costa Rica is divers maar basic en typerend voor een land in Latijns Amerika. Ik hoop dat je van bonen houd, want dit is het hoofd-ingrediënt in de meeste Costa Ricaanse gerechten.  Door de omringende kust zijn visgerechten ook overvloedig. Bij vrijwel alle gerechten worden gebakken plantains geserveerd, wat een aardappel achtige structuur heeft. Echte lokale gerechten bestel je natuurlijk bij de zogeheten soda’s. Daarnaast staat Costa Rica bekend om de grote verscheidenheid aan tropische vruchten zoals mango’s, ananassen en guaves, die in Costa Rica nog sappiger en smaakvoller zijn. Naast het lokale eten kun je ook vrijwel overal westerse gerechten bestellen, dus voor ieder wat wils! 

 

‘Soda’s zijn populaire lokale restaurants waar je heerlijk kunt genieten van Costa Ricaanse gerechten’.

 

Populaire gerechten

 

 

Casado

Een typisch Costa Ricaanse maaltijd bestaande uit rijst, bonen, vlees (zoals kip, varkensvlees of rundvlees), salade, gebakken plantains en soms ook een tortilla.

 

Ceviche

Verse vis of zeevruchten gemarineerd in citrussap, meestal limoensap, met uien, koriander, tomaten en chili-pepers.

 

Tamales

Gestoomde maïsdeegpakketjes gevuld met vlees (zoals varkensvlees of kip) en groenten, vaak gewikkeld in bananenbladeren.

 

Gallo Pinto

Een gerecht van rijst en bonen gekruid met kruiden en specerijen, vaak geserveerd met eieren, kaas of gebakken plantains.

 

Olla de Carne

Een stevige soep gemaakt van rundvlees, aardappelen, maïs, cassave, yuca en andere groenten, op smaak gebracht met kruiden en specerijen.

 

Patacones

Plakjes gebakken en geplette groene bakbananen, geserveerd als bijgerecht of als snack, vaak met zout en limoen.

 

Sopa Negra

Een zwarte bonensoep met knoflook, ui, koriander en soms stukjes vlees zoals rundvlees of varkensvlees.

 

Arroz con Leche

Een zoet en romig dessert gemaakt van rijst, melk, suiker, kaneel en soms rozijnen.

 

Pollo en Salsa

Gegrilde kip geserveerd met een smaakvolle salsa van tomaten, uien, paprika’s en kruiden, vaak geserveerd met rijst en bonen.

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *